Een annuleringsverzekering afsluiten

Soms gebeurt er iets ergs waardoor jouw vakantie niet door kan gaan. Of waardoor je eerder naar huis wil. Om de kosten van je gemiste vakantie af te dekken, kun je een annuleringsverzekering afsluiten. Dit doe je meestal in combinatie met de reisverzekering

Waarom een annuleringsverzekering afsluiten
Een annuleringsverzekering voorkomt financiële teleurstelling door pech voor of tijdens jouw vakantie. Bijvoorbeeld als je niet kunt gaan of vroegtijdig huiswaarts moet keren door ziekte, het verlies van je baan of het overlijden van naaste familie. De annuleringsverzekering vergoedt de kosten van de gemiste vakantiedagen. Een vergoeding om vroegtijdig huiswaarts te keren vanaf je vakantiebestemming, krijg je vanuit de reisverzekering.

Binnen 7 tot 14 dagen afsluiten
Na het boeken van jouw vakantie heb je, afhankelijk van de aanbieder, 7 tot 14 dagen de tijd om een annuleringsverzekering af te sluiten. Wacht je te lang, dan is dit niet meer mogelijk.

Verzekeraars stellen een limiet aan tot wanneer je een annuleringsverzekering kunt aangaan, om te voorkomen dat mensen nog snel een annuleringsverzekering afsluiten als ze eigenlijk al weten dat ze de reis gaan annuleren. Een reisverzekering afsluiten kan overigens nog tot vijf minuten voor vertrek.

Doorlopend is een uitkomst
Als je een doorlopende reis- en annuleringsverzekering hebt, dan hoef je je nooit druk te maken over de termijn waarin de verzekering afgesloten moet worden. Je bent dan het hele jaar door verzekerd.

Voorwaarden annuleringsverzekering
De annuleringsverzekering voorwaarden kunnen behoorlijk streng zijn. De reden van annulering moet sowieso altijd een onverwachte gebeurtenis zijn. Daarnaast moet er precies aan de voorwaarden voldaan worden om te mogen annuleren.

Stel, je zoontje wordt grieperig en je wilt je vakantie afbreken. Dan krijg je de resterende kosten van je vakantie niet vergoed. Het gaat immers niet om een ernstige ziekte. Ook als een goed vriend overlijdt terwijl je aan de andere kant van de wereld zit krijg je geen vergoeding. Want hij is geen naaste familie.

Wil je een goedkope annuleringsverzekering? Dan ben je over het algemeen beter af met de doorlopende annuleringsverzekering. De kosten annuleringsverzekering bedragen voor één reis vaak zo’n de vijf procent van de totale reissom. Voor de doorlopende annuleringsverzekering betaal je rond de € 50 per jaar.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.
Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Joficon Inkomensplanning - HV Hypotheken maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie