Hypotheek blijft belangrijkste reden voor overlijdensrisicoverzekering

Een hypotheek is niet de enige reden waarom mensen een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Het is wel de belangrijkste, zo blijkt uit onderzoek van een bemiddelaar in uitvaartverzekeringen. Een overlijdensrisicoverzekering is bovendien lang zo duur niet meer als enkele jaren geleden.

De onderzoekers vroegen naar de belangrijkste redenen voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering (orv). Meer dan de helft (55%) sloot de verzekering vanwege de hypotheek. Dat is niet heel verwonderlijk, een overlijdensrisicoverzekering is vaak verplicht bij het afsluiten van een hypotheek.

Zekerheid voor je nabestaanden

Toch is een overlijdensrisicoverzekering ook verstandig als je bank hem niet verplicht stelt. Als je onverwacht overlijdt, kunnen je nabestaanden met jouw orv zonder problemen de hypotheek aflossen en blijven ze niet met een schuld achter.

Andere redenen overlijdensrisicoverzekering

Je kunt een overlijdensrisicoverzekering ook afsluiten zonder hypotheek. Zo kan een orv net zo zinvol zijn bij een persoonlijke of zakelijke lening. Je kunt de verzekering ook overwegen als je pensioenregeling bij jouw vroegtijdig overlijden te weinig uitkeert. Op deze manier geef je je naasten financiële zekerheid als je zelf zou wegvallen.

Premies orv laatste jaren flink gedaald

De prijs van een overlijdensrisicoverzekering is de laatste jaren stevig gedaald. De premie is nu zo’n 70 procent lager dan tien jaar geleden. Heb je een overlijdensrisicoverzekering die ouder is dan drie jaar? Dan kun je mogelijk duizenden euro’s besparen door over te stappen naar een goedkopere verzekeraar. In tegenstelling tot je hypotheek ben je geen boete verschuldigd voor het overstappen.

Wil je voor het eerst een orv afsluiten? Wij helpen je met het maken van de juiste keuze, ongeacht je reden voor het afsluiten van de verzekering. Heb je al een overlijdensrisicoverzekering en wil je weten of het goedkoper kan? Laat ons dan naar je polis kijken. Wij weten precies waar je op moet letten om te besparen op je premie.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.
Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Joficon Inkomensplanning - HV Hypotheken maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie